Dagligliv afasi-app

PRIS: 185.00 kr

Dagligliv kan være nyttig for personer afasi som har ordletingsvansker ved øving innen ordfinning og strategier for muntlig språkproduksjon (ordmobilisering). Appen er opprinnelig laget av logopeder. Den er tilpasset norsk i samarbeid med Afasiforbundet i Norge, afasiteamet ved Statped sørøst og ExtraStiftelsen. Den er basert på appen Talk Around It, som er tilgjengelig på engelsk, spansk, hindi og brasiliansk portugisisk.

Dagligliv er forskningsbasert. Den er laget for personer med afasi, men kan også være til hjelp for andre med ordleting. Appen inneholder mer enn 100 bilder av god kvalitet og 850 skriftlige og lydlige hint. I tillegg kan det lages automatiske oversikter som dokumenterer fremgang på oppgavene det er trent på, samt flere individuelle tilpasninger. Det er mulig å velge bort bilder eller lage en liste over favoritter.

Appen er inspirert av en lingvistisk basert metode kalt Semantic Feature Analysis. Den gir personer med afasi anledning til å trene på å finne ord ved å aktivere det semantiske nettverket («betydningsforbindelsene») til ordene. For pårørende kan appen gi innsikt i hvordan de kan hjelpe personen med afasi når han eller hun leter etter ord, ved at de kan bruke den samme logikken og de samme typer spørsmål som er integrert i appens metodikk.